Ce va urma?


Inteleg din stirile pe care le citesc pe toate posturile tv de stiri, dar si in pricipalele cotidiene, ca nord-coreenii ataca pe cei din sud. Habar n-am care e motivul, unii zic ca noul presedinte nord coreean vrea astfel sa-si demonstreze puterea sa si, pe aceasta cale, sa inceapa triumfator mandatul de presedinte al amaratilor sai supusi din Coreea cea de Nord.
Din putina mea cultura generala stiu ca, de-a lungul istoriei sale, Coreea a suferit destule razboaie, In special cu marele (la propriu) popor chinez, dar si datorita invaziilor japoneze. Ce le-or fi trebuit secesiune, si de ce au acceptat-o, e greu de precizat. Nu-i putem judeca, nu suntem in masura. Cert e ca, dupa cel de-al doilea razboi mondial, cele doua mari forte castigatoare au ocupat partea de nord – sovieticii, si cea de sud – americanii.
Se scrie in continuare o pagina trista pentru una dintre cele mai vechi civilizatii ale lumi – coreenii, si e cu atat mai dramatic cu cat doua popoare apartind de fapt aceleiasi natii lupta unul impotriva celuilalt, avand, astazi, dupa mai bine de jumatatea de veac de la separare, o prapastie din ce in ce mai adanca in ce priveste ideologia de viata.
Comunismul a modelat monstruos pe cei din Nord. Se stie ca n-au acces nici la cele mai elementare forme de comunicare, se hranesc cu ce apuca, transportul e gratuit, dar, nota bene: ca si inexistent, de internet nu poate fi vorba, si totusi acesti nefericiti nord-coreeni sunt impinsi intr-n razboi care nu e al lor. Care n-ar trebui nicicum sa aiba loc.

Anunțuri

Un gând despre „Ce va urma?

  1. E un razboi ca aproape toate pana acum … cred ca mai corect spus identic cu toate de pana acum

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s