Pupincuristi si pupincurisme


De ce pupa unii-n cur? Habar n-am. Stiu doar ca se intampla mai ales in relatia sef-subaltern.
Pe unii ii inteleg. Fac asta ca sa se bage pe sub pielea sefului, atunci cand respectivul e mai dur. Ii inteleg pe cei care fac compromisul asta pentru ca au familie de intretinut, copil, sau rate pe la banci. Si in cazul nefericit in care sefului i s-ar pune pata, omul nostru ar fi in dificultate.
Altii, sunt pupincuristi pentru ca asa le place. Pur si simplu n-au personalitate si se complac in a se da dupa autoritatea sefului, sperand astfel la protectie. Si culmea, o si obtin!, asta in care seful in cauza e unul care pleaca urechea pe la linguseli si nu e unul cu coloana vertebrala verticala. Pentru ca sunt si sefi care n-accepta perieri sau limbi in ureche, sau in dos. Cu tipul asta de sef pupincuristilor nu prea le merge, si mai mult rau isi fac. De regula, cei care fac o pasiune din a igieniza inelul dorsal al sefilor sunt si cei fara prea mare pregatire profesionala, care compenseaza lipsa de pregatire cu niste indulgenta din partea sefului, castigata pe cale jenanta. Adica pe burta sau in genunchi.
Culmea e ca din pacate majoritatea sefilor au nevoie de astfel de oameni de nimic. Si daca unii sefi se limiteaza la a culege niste informatii pentru a-si tine locul de munca ce-l conduc sub control, alti sefi se preteaza la a-si pleca urechile la barfele si limbile-n dos date de pupincuristi pentru a-si intari pozitia, dar in acelasi timp favorizandu-i pe „oamenii de casa”, pun biciul pe ceilalti, angajatii de buna credinta care nu inteleg sa „serveasca cauza” si sa treaca de urgenta la starea de hartie igienica pentru sef.

Anunțuri

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s