Maşină vs. casă


Ce e mai important? Să locuieşti intr-o casă aranjată cu bun gust, dar ale cărei finisaje te vor costa mult, sau să-ţi cumperi o maşină la care să plăteşti rate lungi şi grele sau pentru care ai strâns bani până ţi-au ieşit ochii din cap?
Am vecini care în faţa blocului au Lexus sau Infiniti, dar apartamentul costă mult mai puţin acum după scăderea preţurilor decât maşina. E posibil ca maşina să fi fost mai scumpă şi înainte. Avantajul: când pleci în concediu lumea nu ştie unde stai, aşa că îşi închipuie că ai şi o căsuţă mişto. Cei ce te văd n-au de unde să ştie unde stai tu.
Ştiu indivizi care au dat tunuri imobiliare, la vremea lor. Şi şi-au luat oamenii, ca tot românul, Q7, X5, BMW seria 7, şi alte litere exotice de maşini. Acum chiţăie de foame, pentru că mulţi dintre ei nu mai au nici servici, iar multe din viloaieie lor incepute au rămas la roşu sau la gri, ori neutilate complet pentru că ţăranul are maşina bengoasă pe sistem, se ştie! La care nu mai are gologani să-i facă plinul.
A nu se inţelege că-i invidiez pe cei cu maşini scumpe. Dacă îţi doreşti un lucru şi l-ai obţinut, eşti demn de respect. Dar tot timpul trebuie să existe un echilibru. Nu dormi in maşină, aşa că trebuie să pui in balanţă priorităţile. Aş conduce toată viaţa o Dacia 1300, dacă aş şti că aş avea casă la curte, pe pământ. Locul unde pui capul jos, unde îţi duci existenţa, e cel mai important. Locul unde îţi petreci cea mai mare parte din viaţă ar trebui să fie prioritar. Pentru mine, unul, casa e mai importantă.

Anunțuri

2 gânduri despre „Maşină vs. casă

  1. Fara doar si poate, casa e mai importanta, pentru ca sentimentul de stabilitate, de siguranta chiar, pe care ti-l da casa ta, e de neinlocuit. Din pacate e cam greu sa ai casa ta in ziua de azi. Am inceput sa scriu ceva pe o tema asemanatoare, dar nu am terminat. Acum ma simt hotarata sa termin articolul respectiv.
    E chiar vital sa ai o locuinta, si ideal sa fie locuinta ta, sa nu fii nevoit sa platesti lunar chirie unui proprietar care te poate da afara oricand. Stand in chirie, nu poti prinde radacini.

    • Căsuţa unde stau eu e a soţiei mele, deci e a noastră. E tare bine să ştii că nu ai de platit chirie, sau alte chestii. Singura dare pe care o am e rata pe care am facut-o ca să renovez aceasta casă, rată care se termină in iunie. Şi atât. Recunosc că-mi doresc casă pe pamânt, dar deocamdată sunt mai mult decât fericit aşa cum sunt.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s