Români ţiganizaţi


N-am nimic cu nimeni, să nu se înţeleagă altceva. Ţiganii sunt ţigani, românii sunt români. Dar când românii se transformă în ţigani, lucrurile scapă de sub control.
Am şi nişte veri, sper că nu citesc acest articol, pe care dacă îi bagi într-o şatră, nu-i mai recunoşti. Sunt ei de fel mai bruneţi, dar şi îmbrăcămintea şi felul lor de a se purta îi bagă in aceeaşi oală cu tuciurii.
Cocălărismul e la putere. Pentru mulţi din români, să asculţi manele e la modă, cei mai mulţi români nu concep nuntă fără manea. Păi cine să-şi dea carate pe mâini, cine să fluture mâinile a prost, dacă nu fraierul de român? Cine, dacă nu româncele noastre, s-au ţiganizat aşa de tare că nu le mai recunoşti pe stradă? Sunt românce cu cercei din aur toartă, si machiate, si cu părul lăieţ ca ţigăncile, încât nu există deosebire între ale noastre şi ale lor.
Nu poartă românii noştri cocalari pantofi ascuţiţi, pantaloni lucioşi şi tricouri strânse pe corp, şi mai ales pe burtă? Se regăsesc destul de mulţi români în purtările ţiganilor, încât au ajuns să şi copieze îmbrăcămintea, atitudinea, aşa-zisa cultură manelistică şi, ce e mai rău, şi înjurăturile ori tupeul nesimţit.
Şi sunt lucruri pe care nu le pricep. Ce-or vedea la ei, nu ştiu. Nu cumva e mai bine să incercăm să ne păstrăm identitatea?

Reclame

Un gând despre „Români ţiganizaţi

  1. Ma gandesc ca poate le place stilul de viata al tiganilor, de aceea vor sa fie asemenea lor…probabil ii apreciaza din motive doar de ei stiute. Eu nu vad ce ar fi de apreciat, insa fiecare are gusturile lui. Poate traiesc in preajma tiganilor sau vor doar sa fie la fel de „smecheri”, sa faca bani fara a munci…nu stiu…si ma indoiesc ca astfel de romanasi ajung sa citeasca pe blog, ca sa ne poata raspunde. 🙂

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s