Trăiască frăţia româno-maghiară!


Exclusiv-onlainiştii cetepişti de la Gândul semnalează un fapt îmbucurător pentru români. Anume că, în sfârşit, românii încep să gândească cu cine să se alieze, dar mai ales împotriva cui. Încep şi ai noştri să judece cine le e prieten şi cine le e duşman. Cu maghiarii de pretutindeni poţi face treabă, sunt gospodari, ospitalieri şi muncitori. Cu ţiganii cei puturoşi, nespălaţi şi trândavi nu poţi face decât să spargi nişte bancomate, cel mult.
După cum scrie cineva în subsolul articolului, la comentarii, aşa ne dăm seama că evenimentele de la Târgu-Mureş din martie 90 au fost nişte moşmoande feseniste ale lui nea Nelu Iliescu, a cărui colivă n-o mai mâncăm odată. Românii şi maghiarii simpli n-au absolut nimic de împărţit, în schimb se poate câştiga mult de ambele părţi când românul şi secuiul sau ungurul colaborează.
Şi încă un amănunt, semnificativ zic eu. Primarul din comuna braşoveană este etnic maghiar.

Anunțuri

2 gânduri despre „Trăiască frăţia româno-maghiară!

  1. Acum 2 ani au venit niste chinezi in fabrica, cu care am mai stat de vorba. Printre altele, ei mi-au spus ca ei, adica chinezii, ii urasc de moarte pe japonezi, pentru felul in care s-au comportat in razboi cu chinezii din zona cucerita. Eu le-am spus ca asa este soartas, ca cei mai mari dusmani sa ajunga cei mai buni prieteni. Si le-am dat exemplul Frantei si Germaniei, Frantei si Angliei si… Romaniei si Ungariei (care e in curs de definitivare).
    Logic, pe dusman ajungi sa-l cunosti mai bine decat pe tine si, la un moment dat, dupa ce se rezolva ce ai de impartit cu el, il intelegi mai bine decat oricine altcineva. Si ajungi cel mai bun prieten.

    • In cazul nostru nu cred ca a existat o ura la nivelul individului de rand. A existat doar Imperiul Austro-Ungar, cu consecintele lui, care sunt pozitive si azi: a schimbat cumva niste mentalitati atat cat s-a intins.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s