Neştiutorii noştri tineri


Evezeul scrie acilea cum că tinerii noştri de azi apreciază comunismul. Deşi, culmea!, nu prea l-au trăit.
E cool, cum dracu să nu fie, să porţi tricoaie cu Ce Ghevara şi să te dai rebel fără cauză, cum ai văzut prin filme. Dar pulifricii din zilele noastre nu stiu cum e în comunism. E frumos, pentru cei ca noi, care şi-au trăit copilăria în comunism, dar pentru cei ce trebuie să mai şi pună pe masă o pâine şi să facă în aşa fel încât să nu supere vreun tătic secretar de partid, chestia devine una de supravieţuire. Nu era dracu aşa de negru pe vremea ailaltă, dar nu aveai nici pe departe privilegiile de azi.
Coşuroşii de azi n-ar rezista nici două zile fără Ipad sau telefon mobil, teleportaţi fiind în Epoca de Aur.
Sau, ar fi mai simplu, pentru toţi ce doresc o viaţă in comunism, un transfer pe viaţă în Coreea de Nord. Fără mobile, fără internet, fără teveu, decât cu ştirile despre tătuc, cam fără nimic din ce există azi în orice ţară civilizată. Să vezi atunci cât de cool e!

Reclame

4 gânduri despre „Neştiutorii noştri tineri

  1. Chiar daca sunt anticomunist, Ghe Guevara este un simbol pentru mine. Simbolul cuiva care chiar a crezut in ceva atat de mult, incat si-a dedicat viata pentru cauza respectiva.

    Insa, a purta tricouri cu Che – nu inseamna ca sunt comunisti. Asa cum si a purta plete nu inseamna ca sunt rockeri. Asa cum si daca ma imbrac in Superman, nu inseamna ca pot sa zbor ca el. :))

  2. Intr-adevar, tinerii de azi nu s-ar putea adapta sa traiasca in comunism…cum de altfel nu s-au putut adapta nici cei care au trait in comunism. Din povestite, nu din experienta, stiu ca privatiunile erau foarte multe, or tinerii vor sa fie cat mai liberi…le e greu sa accepte interdictiile parintilor, ma indoiesc ca le-ar place sa aiba interdictii la tot pasul. Insa povestile reale, de altfel, despre cum iti era asigurata locuinta si un loc de munca, lovesc in problemele majore ale tineretului din ziua de azi…si atunci, reactia lor poate fi inteleasa. Compara ce era bine atunci si rau acum, fara a face si paralela in sens invers.

    • Eu, noi, am trait exact perioada din comunism care sa nu puna probleme. Adica atunci cand sa crestem si sa punem intrebari si probleme, a venit actualul regim. Cine stie ce faceam eu, cu gura mea mare, daca ramanea fostul regim…

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s