Cu pantofii rupţi în cur


Aşa a venit să ne controleze de ouă individul ăla cu faţă de sindrom Down. Cu o gaură in pantof, ce-i drept, mai mică decât gaura din buzunarele noastre, dar cu o mare doză de nesimţire înspre poporul român.
Dar ce-a făcut slănina ambulantă? După ce i s-a atras atenţia că un şoarece mioritic i se poate cuibări in secul piciorului, domnul contabil femeist (Shalom, mr. Franks!) apare a doua zi cu o pereche de pantofi şi mai şucară decât prima, dar care s-ar înscrie lejer în moda de început a cocalarilor. Cu nişte franjuri lungi, aproape să calce pe ele, pantofii unturosului finanţist ar fi stârnit invidia oricărui tuciuriu de bine, dar acu’ vreo două decăzi.
Aşa ne trebuie! Am ajuns să fim imprumutaţi şi, vezi-Doamne consiliaţi financiar, de un individ pe care n-ai da nici mucii dacă l-ai vedea pe stradă. Numitul Jeffrey Franks e probabil mare păcătos pe la FMI de l-au trimis mai-marii lui tocmai pe la noi. Şi, ca să-şi scoată pârleala, cămătarul internaţional cu acte în regulă îşi bate şi el joc de noi cum poate: ba ne taie lefurile, ba ne taie ajutoarele la căldură, ba nu ne mai lasă să avem cale ferată, numai ca să ne umilească.
Am ajuns să fim conduşi de un rupt în cur şi-n tălpi, şi cred că aşa cum suntem acum de umiliţi şi de asupriţi, n-am fost vreodată.

Anunțuri

10 gânduri despre „Cu pantofii rupţi în cur

  1. Tare bine le-ai zis…de ras si de plans…chiar atat de prosti suntem? Nu suntem in stare sa ne conducem singuri? Am ajuns bataie de joc…si eu daca n-am oua, ce fac? Pe mine la ce ma controleaza? …Radem noi, dar asta nu ajuta la nimic…daca nu luam atitudine…degeaba…zicea Florentin de monarhie si ai deschis si tu discutia cu ceva timp in urma…dar crezi ca ar lasa ghiolbanii din mana o prada asa frumoasa? Si, in ziua de azi, romanii n-ar mai avea incredere nici intr-un rege…Regele Mihai e deja batran…ca succesori…pe cine vezi tu capabil sa conduca Romania si sa obtina increderea poporului? Dar pana la asta…eu nu vad in stare acesti romani super-umiliti sa rastoarne actuala forma de conducere spre instaurarea monarhiei. Sa nu te superi, dar o parte din raspuns il voi posta ca si comentariu si la articolul lui Florentin…ieri nu mi-am gasit cuvintele spre a-mi exprima opinia, insa acum, da.

  2. Te-ai transformat in Mircea Badea.Asta e limbaj?
    pentru noi romanii,imaginea este foarte importanta,chiar daca faptele noastre sunt egale cu zero.Nu avem cu ce ne lauda,dar ne imbracam frumos.Avem fete frumoase,dar care se fut cu strainii,fiindca aia au bani.

  3. Muie am luat timp de 20 de ani,cand s-a distrus economia,si au fost platite salariile din bugetul statului.S-a iesit la pensie la 45 de ani…Asta ,rupt in talpi,ne arata in ce cacat am ajuns noi,frumosii,fardatii Europei.Cacat spoit cu aur.Tipul cu gaura in talpi are 4 copii acasa,si ne invata cum sa fim precauti,de ce sa iei Dacie in loc de Q7.

    • Pai asta e doar punctul culminant. Bineinteles ca noi ne-am facut-o, cu mana noastra. Polonia de ce n-a avut recesiune, si implicit n-are treaba cu FMI? Pentru ca aia muncesc si intr-adevar nu si-au vandut tara. Noi am distrus bucata cu bucata tot ce se construise, bun sau rau, pe timpul lui Ceasca. Iar visul lui nea’ Nicu, de a fi independenti de altii, s-a dus pe apa sambetei.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s