Afacere împotriva societăţii de consum


Dacă tot am scris ieri articolul despre consumul excesiv la care luăm parte în fiecare zi, am zis şi să fac ceva, nu numa’ să dau din tastatură.
M-am gândit, de exemplu, să înfiinţez o firmă de lipit filamente de bec. N-o fi o avere să schimbi un bec, dar de ce să cumperi unul nou, în loc să-l repari la jumătate de preţ pe cel uzat? Într-un an poţi economisi o sumă frumuşică dacă procedezi în felul ăsta.
O altă idee inovatoare ar fi să înfiinţez un atelier de ajustat prezervative. Dacă aţi primit cadou o cutie de prezervative, şi vă sunt prea mici, veniţi la noi! Vă luăm măsură, operaţiune gratis, şi vi le ajustăm la mărimea potrivită dumneavoastră. Dacă sunt prea mici, le punem pe calapod, exact la la cizmar, şi după 24 de ore puteţi beneficia din plin de balonaşele potrivite mărimii dorite. Vulcanizare nu prestăm.
Pentru a veni în întâmpinarea doamnelor şi domnişoarelor ce şi-ar dori să poarte cristale Swarowski, dar nu îşi pot permite, există încă o soluţie salvatoare, de criză. Mă gândesc serios să deschid o fermă de gândaci de Colorado. Există o specie a acestora ce produce nişte mini-cristale, la fel cum sunt unele scoici ce produc perle. Doar că gândăceii de Colorado fac nişte cristăluţe mai mici, exact cât cele Swarowski. La preţuri fără concurenţă, fireşte!
Deci, puteţi vedea că există suficiente idei. Putem combate eficient şi criza, şi ne putem pune la adăpost şi de trendul cotidian ce îndeamnă la consum. Aştept sponsori serioşi, eventual din provincie, pentru a putea dezvolta aceste tipuri de afaceri de mare succes.

Anunțuri

16 gânduri despre „Afacere împotriva societăţii de consum

    • Pai, pe bani, dar nu-mi sacrific siguranta familiei pentru investitii, cat ar fie ele de avantajoase. Sa-mi dea Basescu bani, si Boc, ca sa salvez tara din criza :, asa cum corect observa si Florentin 🙂

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s