Cele trei satirice


Academia Caţavencu, Kamikaze, Caţavencii. Sunt trei. Trei reviste cu cam acelaşi conţinut ce vor să facă satiră politică. Întrebarea e: care dintre ele se pricepe mai bine? Cine are mai mult umor?
La început a fost AC. Una singură. O revistă atât de bună, că se vindea singură, iar când mă duceam să o cumpăr, râdeam de unul singur pe stradă doar văzându-i prima pagină. Lucru foarte important: o citeam pe WC, lucru exclusiv masculin. Acum primele pagini ale celor trei se întrec în grafice fotoşopiste, mai toate cu aceeaşi temă.
Acum vreun an şi ceva, nişte băieţi temerari au făcut pasul înainte şi au plecat de la Academie, pentru că (zic ei) aservismul şi pupincureala erau groaznice. Cu toate că unii (cum e Prisăcariu de la KMKZ= sunt prea duri, probabil că ştiu ei mai bine, kamikaziştii, de ce au plecat. Kamikaze are umorul cel mai bun şi cel mai curat (fără copieri).
Cei din urmă, Caţavencii, sunt de fapt ultimii care s-au tirat de la Academie. Pe lângă ei s-a aciuat Dinescu. Poetul revoluţionar ce promite o revoluţie şi în noua revistă. Toată lumea se teme de aşa-numita ciorbă reîncălzită, dar eu aştept să văd cum e.
Cei mai dezavantajaţi dintre cei trei sunt cei ce vor alcătui mai departe redacţia Academiei Caţavencu, cea rămasă fără colectiv. Aici trebuie luat totul de la zero. Să-i vedem şi pe ei, deci. Lupta nu ştiu cât de dură sau strânsă va fi, dar e clar că numai o revistă va rezista pe piaţa de print. Let the best Caţavencu win!

Anunțuri

Un gând despre „Cele trei satirice

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s