Ne-am săturat de ei


De ţigani, bineînţeles. De aceea, unii dintre noi au şi început să ia măsuri. Prima luată este la Baia Mare, unde se construieşte un zid între un cartier de ţigani şi restul oraşului.
Astfel de chestii erau inevitabile. Se tot vorbeşte de integrarea ţiganilor, dar cu de-a sila nu cred că merge. Ei vor în continuare să facă doar ce le place, să fure, să nu se spele, să refuze educaţia copiilor lor. Nu le place bunul-simţ, sunt extrem de stridenţi la tot pasul şi ei sunt primii care refuză cooptarea lor în lumea civilizată.
N-am chef să aud de drepturile omului. Nu mă interesează să le respect atâta timp cât nici ei nu vor să respecte nişte reguli minime de coexistenţă. Chestii de genul zidului se vor repeta cu siguranţă şi prim alte părţi. Mă doare undeva de ce va zice comunitatea internaţională, si chiar nu dau doi bani pe imaginea României, care oricum e foarte proastă. În timpurile astea de criză economică în care românul o duce din ce în ce mai greu, numai de ţigani n-aveam nevoie. Ne-am săturat să-i vedem cerşind, să ne mute nasul din cauza mirosului prin transportul în comun sau să ne râdă în nas de la bordul vreunui bemveu din ’94. Probabil există şi ţigani cinstiţi, care muncesc şi deja s-au integrat, dar e şi vina lor că nu încearcă să-i tragă după ei pe ceilalţi.
Nu instig la nimic, doar constat că, în sfârşit, lumea începe să se trezească şi să ia atitudine. Trebuie început de undeva, iar dacă cu frumosul nu s-a putut până acum, trebuie încercat cu ce e mai urât.

Reclame

6 gânduri despre „Ne-am săturat de ei

  1. Eu cred ca pur si simplu tiganii nu se pot si nici nu vor sa se integreze. Ei sunt din alt banc. Insa, la cererea si reprosurile noastre, se prefac ca sunt si ei ca noi, dar nu sunt.

    • Da, si cand te iei de ei sar in sus ca mingea ca nu se respecta drepturile omului. Pai, ma gandesc ca drepturile omului se aplica pentru oameni. La ei nu prea e cazul.

  2. Wow… au început băiumărenii construcţia Marelul Zid Ţigănesc? …. Bravo lor, o să se poată numi în sfârşit Baia Mare şi Curată! :))))) Cu Bucureştiul va fi mai greu, aici e concentrată la creme de la creme…nici deratizarea totală nu cred că ajută

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s