Telefonisme de tip nou


Când eram în liceu şi abia apăruseră telefoanele mobile, alea cu cartelă mare şi în sistem NMT (înainte de GSM), ţiganii cocalari de prin liceu umblau cu cărămizile în mână prin curtea liceului, să-i vază toată lumea ce şmecheri este ei. Mai târziu, după 2000, prin Bucale vorbeau barosanii cu telefonul la ureche prin staţiile de metrou, dar asta înainte să se bage semnal prin staţii; lumea încă nu ştia că nu-i reţea, iar piţiponcii se dădeau şi ei smardoi că au minute incluse.
Acuma de când smartfoanele sunt mai „smart” decât mulţi dintre proprietarii lor, ce fac alde fanii lui Guţă? Scot smartfonul din husa aia frumoasă, prin autobuz de exemplu, şi încep să-l palpeze, să se tot joace pe la el, în acelaşi timp uitându-se pe sub ochi ca să ginească dacă îl priveşte cineva cu admiraţie. Ce să faci, nici fiţotelefonismele nu mai sunt ce-au fost…

6 gânduri despre „Telefonisme de tip nou

  1. :)) fitzotelefonismelee?? fain cuvant!
    mie mi-a propus de curand cineva sa imi iau un 3G.evident a la super oferta…
    dar ce vreau sa spun: ca inainte de a imi lua asa ceva am fost prevenita ca voi avea nevoie de un consilier, pentru a invata sa umblu cu el, si pentru a mi-l seta!
    sunt batrana dom’leee! nimic nu mai stiu si in curand nici nu voi mai sti sa dau answer la un apel….ma voi ruga de copii astia care n-au luat bacu’ sa ma ajute:)

    • Da, e stufos al dreacu, si ca sa zici ca beneficiezi pe deplin de el, trebe sa-ti instalezi o gramada de aplicatii, si iti prinzi urechile 🙂 Dar cati anisori ai, bre, daca nu-i cu suparare, de te consideri asa batranica?

  2. Mi se pare corect. Daca evolueaza tehnica e normal sa evolueze si fitele. Probabil ca acum 15 ani tîrtanii (asa-i numeam eu acum vreo 15 ani pe cocalari) se laudau cu televizoarele lor color cu telecomanda: „Vaaaai, baietelul meu s-a jucat cu telecomanda, i-a scos bateriile si nu mai functioneaza!”

    • Pe vremea aia erau in stare sa iasa si cu telecomanda pe strada, ca tot nu stia lumea cum arata un telefon 🙂

  3. Primul meu telefon era un nokia clasic primit pentru intrearea la faculta.
    Nu stiam ce s akea poze,filme,tastaturi.Acuma cu cat ai telefoanul mai dotat-parca ar fi un barbat din discutiile libidinoase,esti mai destept si maii bazat.
    Am vorbit asea si parca ma simt la colt de strada,nu mai importanta

Tu ce părere ai?