Academia de miliţie şi dat la boboci


Am văzut la teveu cum la Academia de Miliţie era o concurenţă al dracu de mare. Mare încrâncenare şi la probele sportive, unde şi din cauza căldurii şi a nepregătelii catindaţilor se vomita pe capete. Dar ce îi împinge pe tinerii noştri absolvenţi de licee să îşi încerce norocul tocmai în miliţie? Culmea, erau destul de multe gagici, care după 3-400 de metri de alergat îşi căutau pe jos diverse organe expulzate de efort. Iată ce răspunde o ştrapiţă ce reuşise să nu borască, încă: cică ea a dat la Miliţie pentru că ai mai multe avantaje ca miliţist. Ai uniforma, eticheta, ai alt statut. Pe scurt: ca ofiţer de miliţie ai şansa unică să-i controlezi pe oameni, să baţi pe cine vrei fără să păţeşti nimic, să iei şpăgi, să faci contrabandă cu diverse, pe scurt, să fii şmecher.

Anunțuri

5 gânduri despre „Academia de miliţie şi dat la boboci

  1. Eu le dau dreptate. La nivelul lor, a avea burta asigurata cu mancare si sa le spuna atatia oameni „Sa traiti”, e un tel de urmarit in viata si au ales o metoda rapida de a-si satisface aceste dorinte. Dorinte bazate pe ambitie, pe dorinta unui statut social cat mai mare. Pentru acel statut social, pana la urma sunt in stare sa-si vanda si mama.
    Insa undeva gresesc, pentru ca asa ceva poate sa-ti aduca o satisfactie limitata. Fac comparatia cu eleva pe care am vazut-o la teveu, care luase bac-ul cu nota mare. Fiind parte din elita, totusi, nu avea asemenea „visuri” marunte. Era perfect constienta ca e mai important sa faci ce-ti place in viata, decat sa ai un statut social de politai. Aceasta eleva se afla in alt plan, deci satisfactia ei poate fi mai mare.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s