Nu ştiu, nu mă bag


Aşa ar fi cinstit. Nu ştii, laşi pe altul mai priceput. Până la urmă, nu e nicio ruşine. Nu ne putem pricepe toţi la de toate.

Numai să nu devină obişnuinţă. Adică, aşa câteodată, putem să încercăm câte ceva. Ok, nu te pricepi la electronică sau la mecanică auto, decât dacă eşti din domeniu, dar o priză sau u clanţă poţi să repari. Măcar să încerci. La baie, poţi încerca să umbli la baterie. E mult mai simplu să încerci să faci tu. Mai ales că nici nu te costă nimic, Decât, eventual, nişte nervi cheltuiţi.

Exemple ar putea fi multe, încă. Pe la bucătărie, de exemplu. Să încerci să-ţi găteşti ceva, în loc să-ţi aştepţi nevasta. E mult mai practic, altminteri ar fi mult mai greu să crăpi de foame aşteptând. Sau să-ţi confecţionezi un sendviş în loc să-ţi cumperi unul. Important e să vrei, şi mai ales, să încerci.

Reclame

6 gânduri despre „Nu ştiu, nu mă bag

  1. De-acord cu tine cu incercatul – n-a omorat pe nimeni. Insa pentru cei care nu au initiativa, exista Nevoia care-i invata (si e cel mai bun profesor de departe). 😉

  2. Eu am un principiu: cel care se pricepe intr-un domeniu mai bine – e seful in acel domeniu, asa e mai eficient.
    Ceea ce spui tu e un fel de lupta impotriva curentului, caci globalizarea cam a pus capat la asa ceva, ajungandu-se sa ai nevoie de electrician autorizat ca sa schimbe o siguranta 🙂
    Satisfactia lucrului facut sau reparat de tine poate fi foarte mare. Iar la bucatarie – ce e facut in echipa e mai gustos! Si este si un mod de a petrece timpul impreuna in mod util, eliminand cuvantul „trebuie”, inlocuindu-l cu „doresc” sa facem asta.

    • Bineinteles ca nu trebuie sa cazi in penibil. In general, m-am referit la lucruri lumesti, omenesti, pe care am putea incerca sa le facem.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s