Marş, panaramelor!


Ieri a avut loc prin Bucureşti un miting cel puţin ciudat. Un marş al unor muieri fluşturatice care nu mi se par a avea ceva în comun cu sexul frumos.

Ce voiau acele scăpătate? În primul rând, să nu le mai creadă lumea pe ele vinovate atunci când, mergând ele îmbrăcate ca nişte ştoarfe prin Ferentari, vreun psihopat le trage după copac şi le babardeşte. Nu ele sunt de vină că atrag toţi dezaxaţii sexual, ci legea că nu-i monitorizează pe violatori! Nuu, ele nu sunt curve, ele ce dacă se îmbracă dezmăţat, n-are nimeni voie să le fluiere, să le ia la mişto, ele este nişte doamne, ce pula lor!

Auzi, ce chestie, „nu toleraţi misoginia”! Dar toleraţi feminismul, adică mişcarea tuturor muierilor nesatisfăcute din toată lumea, ce vor egalitate cu bărbaţii, dar care feministe au pretenţia să laşi capacul pe wc, să le deschizi uşa la lift, să le cari bagajele, iar ele să nu facă nimic, decât sî fie egale cu bărbaţii.

E o vorbă din bătrâni, că tot îi plac Annei Maria proverbele, care zice că până nu ridică doamna căţea coada, câinele n-o miroase. Aşa că, doamnelor feministe, vă doresc în continuare fluierături pe stradă de la şantierişti, mâini pe buci de la angajaţii Apa Nova şi Radet, şi trageri de fustă (ca să se mai intindă) la lăsatul serii, poate vă mai trece fierbinţeala feminismului din cap, care în niciun caz nu înseamnă feminitate şi frumuseţe, ci mai degrabă lesbianism şi masculinitate muierească.

Să mă ierte doamnele şi domnişoarele pe care le cunosc şi mă cunosc, din blogosferă sau viaţa reală, dar acele ştrapiţe nu reprezintă nimic femeiesc, nimic din purul feminin pe care-l respect şi-l iubesc, nu sunt altceva decât nişte matracuce fără viitor.

Anunțuri

9 gânduri despre „Marş, panaramelor!

 1. =)) =)) =)) Ptii, ce-am mai ras!!! Sunt de acord cu tine, unele o cer, si apoi se mira cand o primesc (probabil pentru ca nu-s platite pentru asta, sau cine stie? 😛 ).
  In mare parte sunt misogina, daca ma pot auto-declara asa, insa cand vine vorba de egalitatea asta jur ca mi se pare o cretinatate. Nu ca femeia trebuie sa stea la cratita, dar nu poate fi egala cu barbatul; e imposibil, avand in vedere codul genetic diferit. In plus, nici macar distractiv nu poate fi. Fiecare sex are caracteristicile lui, si probabil ca masculinitatea asta excesiva se justifica partial prin frustrarea multor ani in care noi, muierile, n-am avut drepturi. Insa extrema asta nu face bine nimanui si nu se va concretiza decat in alte frustrari de partea ambelor parti.
  Inainte sa fim orice, suntem oameni cu totii. De ce unii ar fi mai presus de altii? Nici femeia, nici barbatul nu e mai bun: exista avantaje si dezavantaje de ambele parti (nu stiu daca e bine zis, dar alt cuvant n-am gasit care sa exprime mai precis ce gandesc).

  • E bine si ca barbatul sa se mai priceapa pe la bucatarie, e bine ca si femeia sa stie sa schimbe un bec sau sa lase siguranta electrica jos atunci cand are loc vreun scurt prin casa. Dar de la asta si pana la prosteala muiereasca cu feminismul, sau tampeniile masculinofile cu misoginismul e mult.

 2. Dupa parerea mea, tarile din zona balcanica nu sunt inca pregatite pentru discursul feminist contemporan, si trebuie sa o ia mai incetisor in legatura cu asta, incepand cu ideile de la sf. sec XIX-inc. sec. XX despre lupta pt. sufragiu a femeilor, progresand de la asta in continuare pe viitorii 20-40 de ani, prin diversele etape de dezvoltare a gandirii politice de tip feminist care, ca multe alte ideologii politice, nu prea poate fi introdusa in mod artificial-fortat cu prea mare succes de reusita re. asimilarea de catre publicul larg, si poate ca, in anumite conditii, mai ales de pace, nici nu este prea etic sa incerci sa educi o populatie „cu forta”.

  Insa TOTUSI, deoarece „SLUT WALK” este legat de incercarea de a educa populatia generala despre anumite misconceptii care au de a face in legatura cu anumite comportamente real criminale, cum ar fi VIOLUL si HARTUIREA SEXUALA, care NU au de a face decat pe foarte departe cu exprimarea sexualitatii ci cu exprimarea primitiva a nevoii de dominanta, si INCA exista F. MULTE misconceptii in diversele societati, inclusiv in tarile dezvoltate, (unde a originat conceptul „slut walk”), si in unele tari exista chiar LEGISLATIE inadecvata din punct de vedere al contextului istoric in legatura cu aceste tipuri de activitati criminale, pana la urma eu personal consider ca acest mars este ETIC, ca SEMNAL de alarma si iminent necesar educativ si in Romania, unde EXISTA in mod cat se poate de REAL atat VIOLENTA destul de raspandita impotriva populatiilor VULNERABILE, cat si legislatie inca inadecvata in multe domenii.

  http://www.ccasa.org/documents/Rape_Myths_&_Facts.pdf

  http://www.imdb.com/title/tt0094608/

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_harassment

  http://www.state.gov/documents/organization/160210.pdf

  http://en.wikipedia.org/wiki/SlutWalk

  http://plato.stanford.edu/entries/feminism-rape/

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s