Demonetizare


Multe chestii şi-ai pierdut, treptat, din strălucire din cauza unora. Nu o să le înşirui acum, dar o să abordez câteva dintre ele în câteva articole. Ca acesta, de exemplu.

Despre ochelarii de soare, astăzi. Ce bine îi stăteau lui Stallone ochelarii ăia cu lentila mare, neagră de rocker ori motociclist. Sau cei cu lentila îngustă, alungită, purtată tot de bikeri rebeli. Cine nu şi-a dorit să aibă o pereche de ochelari de soare Ray Ban, atât de eleganţi? Devine din ce în ce mai stingher să porţi ochelari de soare, chiar dacă îi porţi atunci când situaţia o impune, pe timp de soare puternic, ori iarna, când albul orbitor al zăpezii devine greu de suportat.

De ce s-au demonetizat, atunci, ochelarii de soare? Pentru că vedem în fiecare zi cum ochelarii de soare sunt folosiţi în cele mai ciudate ori nepotrivite situaţii. Fie unii îi poartă pe cap, fără a le folosi în vreun fel. La metrou şmecheraşii nu se îndură nici măcar să-i pună pe cap, dacă nu să-i scoată, ci merg în continuare cu ei pe nas. De-aia am şi văzut pe unul într-o zi cum s-a impiedicat pe scări, cu ochelarii de soare la ochi. Sau am văzut zilnic la mare cum băieţii mai bruneţi (dar nu era o regulă) nu renunţau la ei nici la masă. Probabil că mâncau pe pipăite.

Astfel, pentru omul cu bun simţ devine din de în ce mai stânjenitor să-i poarte. Pur şi simplu pentru a nu fi băgat în aceeaşi oală cu cei fără bun-gust.

Reclame

3 gânduri despre „Demonetizare

  1. Cred ca e ca la telefonul fara fir: cu cat trece dintr-o ureche in alta, cu atat se indeparteaza de ideea initiala.
    Toate lucrurile, cand ajung la nivelul maselor, nu prea mai au valoare (se transforma treptat-treptat in ceva pe intelesul lor), asa cum ai observat si tu.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s