Neseriozitatea Apocalipsei


Pare tot mai evident faptul că această apocalipsă (o scriu fără majuscule, ca pe Ceauşescu la Revoluţie) este o tanti neserioasă. Ieri pe a treia antenă voiculesciană, la ora anunţată ca fiind apocaliptică o duduie tremura de frig prezentând evenimentul ce întârzia să apară, iar în spatele ei trona un ceas-turn care arăta ora 11 şi 11 minute şi fix 11 grade.

Păi, dragi români şi stimaţi concetăţeni, dacă nici pe uşpe a unşpea doomiiunşpe, ora unşpe şi unşpe şi unşpe grade Celsius afară, condiţii ideale pentru a ne întâlni cu Apocalipsa, iar ea nu numai că întârzie, dar nu mai vine deloc, înseamnă că am scăpat definitiv, şi de acuma încolo să nu mai aud guriţă de psihopat propăvăduitor că prevesteşte vreun bum sau buf mondial, decât poate la Domnul Dan Diaconescu Dinrect. Acolo fac o excepţie.

Anunțuri

8 gânduri despre „Neseriozitatea Apocalipsei

 1. (Preluare de pe blogul personal)
  „O altă poveste, la fel de enervantă, este despre sfârşitul lumii, ce tot vine de ceva vreme dar nu dă dovadă de seriozitate din cauza punctualităţii neîmplinite. Şi iar o să stăm cu sufletul la gură sau cu boaşele-n gât, de teama sfârşitului lumii „aşa cum o ştim”. Şi iar o să existe adolescenţi nepăsători din fire dar întreprinzători ce or să încerce varianta de abordare „Nu vrei să facem şi noi ceva, dragă? Vine sfârşitul lumii şi e păcat să nu…” Vă spun că nu va ţine dar merită încercat.

  O să fie enervant să deschizi un ziar, tv sau orice altă sursă media şi să dai cu ochii peste previziunile unor clar-văzători în urină sau, mai nou, ale civilizaţiei „maylasăne”. Şi mai enervant e că, unii de cred, se aşteaptă să se întâmple bătând din palme… bum şi gata treaba. E mult prea simplu aşa şi în plus s-au făcut disponibilizări şi la poarta raiului iar Sân’ Petru e singur acum şi treaba se derulează mai greoi. Una peste alta or să fie dezbateri înverşunate între oameni de ştiinţă, biserică şi alţi băgători în seamă, pe tema previziunilor, fiecare însuşindu-şi cunoaşterea absolută despre ce va să fie/vie. Şi e amuzant că trebuie să avem ceva sau pe cineva de referinţă în ale previziunilor când totul este atât de clar şi de la sine explicat. Chiar trebuie să ghicească cineva în bălegar stârnit cu o ramură de măslin că va fi război când războiul nu este decât rezultatul iminent al dorinţei animalice şi pur omenească a individului de a vrea mai mult, a domina, de a nu ezita în a călca în picioare orice şi oricine inferior acestuia?”

  • Ceea ce e totusi de ne-evitat este faptul ca in capitolul Apocalipsei din Noul Testament se precizeaza ca vor fi o sumedenie de falsi profeti in zilele din urma. Totusi, falsi profeti erau si acum o mie si ceva de ani, si s-a tot anuntat sfarsitul lumii, asa ca nu neaparat sfarsitul va fi aproape.

 2. S-a amanat pentru anul 2013 in treispe a treispea la ora treispe si treispe minute, numai daca afara vor fi 13 grade pe scara Richter. Imediat dupa aia vor fi marite pensiile si salariile !!!

 3. Loopoole, mai exista 22.12.2012. Si cred ca putem face mult mai multe combinatii de cifre care arata frumos.
  Dar am o propunere: de ce sa fie sfarsitul lumii? De ce sa nu fie un inceput de lume? Sa mai schimbam si noi putin, caci ne-am plictisit de aceleasi scenarii. 🙂

  • Asa propavaduiesc unii, caci daca ar spune un nou inceput, n-ar fi suficient de cancanistic si de bombastic. Un nou inceput mai degraba va fi, asa cred si eu.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s