Minte sau noroc


Învăţăm până nu mai putem, dar alţii ne-o iau înainte. Ne duce capul, dar totuşi câteodată simţim că altul avansează, iar noi batem pasul pe loc. Ce ne lipseşte?

Minte avem. Mai departe? Dacă eşti hotărât să devii cineva în viaţă, dar pur şi simplu nu îţi iese, cine e de vină? Carte am învăţat gârlă, că aşa ne-au zis străbunii. Pregătiţi suntem. Ce mai e de făcut?

Săptămâna trecută cineva a câştigat marele, uriaşul premiu de la Loto. Se pare că deja l-a ridicat. Să dea Domnul ca măcar acest câştigător să se bucure întreaga lui viaţă de banii căştigaţi. Căci absolut toţi ceilalţi dinaintea lui au ajuns înapoi de unde plecaseră. Concret, au cheltuit milioanele de euro (miliardele de lei), iar acum, deşi e greu de crezut, sunt şomeri şi fără vreo perspectivă de viitor.

În toate cazurile, ceva nu e prezent. Ori mintea, ori aşa-zisul noroc. Dacă eşti isteţ, dar nu te ajută norocul, nu e bine. Dacă ţi-a căzut vreo pleaşcă şi nu ştii cum să faci pentru a cheltui acei bani, e pentru că nu ai simţul averii. Pentru că nu ai minte.

Mintea şi norocul se împletesc, aşadar. Nu pot exista unul fără celălalt. În orice situaţie din viaţă îţi trebuie ambele. Altfel, e mult mai greu, dacă nu imposibil.

Anunțuri

10 gânduri despre „Minte sau noroc

  1. Si eu am de multe ori senzatia ca bat pasul pe loc. Plus ca vad oameni care n-ar trebui neaparat, conform datelor cu care au fost inzestrati, sa fie inaintea mea. Si invers. Probabil ca iti trebuie din toate cate putin, si minte si noroc. Insa fara noroc, degeaba ai minte…

    • Am auzit, fireste, dar totul e pana intr-o zi. Norocul nu merge la infinit, iar cei norocosi vor trebui sa demonstreze ca au si ceva talent in oarece domeniu.

    • Exact! înţelepciunea populară nu dă greş niciodată – că nu degeaba e gravat cu litere de aur în memoria noastră ancestrală algoritmul, bazat pe un fin spirit de observaţie: „PROST SĂ FII, NOROC SĂ AI!” 😀

  2. Eu, care am tendinta sa despic firul in cel putin 2, daca nu mereu in 4, am impresia ca trebuie diferentiat intre norocul obisnuit de tip comun, din care, totusi, optimist, eu cred ca macar 1 dram (= 1,7718451953125 grame) este atribuit fiecaruia la nastere de catre doamnele ursitoare (numite uneori si Flora, Fauna si Merryweather in partile de lume unde nu sunt numite cele 3 Moirae, Parcae, Norns, sau cele 3 vrajitoare ale lui Macbeth), si hazardul de sansa de 1:13 983 816 la jocul de loto 6 din 49, care e total, dar total intamplator, si cu care doamnele acestea simpatice care vorbesc in finlandeza mai jos chiar ca nu au nimic de a face: http://www.youtube.com/watch?v=2yrBUJ9jBKQ

  3. Daca studiem istoria, vom fi mirati ca multe personalitati pe care le consideram ca fiind geniale, au ajuns atat de… mari personalitati si datorita norocului. Asta ma duce cu gandul la ideea ca probabil ca au existat multi altii care erau tot geniali, insa n-au avut sansa sa castige.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s