Prea multe nişe strică


Mi le-am dorit mult. Mai ales pe cele se sport. Dar sunt mult mai multe categorii. De posturi tv de nişă. Sunt nu doar de sport, ci şi de ştiri, şi de muzică, şi de muzică populară (asta e chiar o sub-categorie!), de ştiri bineînţeles, posturi religioase, televiziuni numai cu filme. Sper că n-am uitat ceva.

Cum era şi normal, până la urmă s-a dezvoltat piaţa televiziilor şi în sensul ăsta. Dar ce s-a dezvoltat! Fără să stau să le număr absolut deloc, sunt convins că marea majoritate a posturilor tv de nişă de la noi depăşesc ca număr de o manieră categorică posturile generaliste. Sunt, deci, prea multe şi piaţa s-a suprasaturat.

Ca observaţii generale, la posturile de ştiri în afară de buletinele informative sunt tot felul de dezbateri ad-hoc cu un moderator-îmbârligător şi doi-trei invitaţi semi-permanenţi ce se rotesc pe la toate posturile de gen. Invitaţii sunt de regulă din categoria Tatoiu, Ciuvică, Chirieac – Skin of the dick. La alea de filme şi muzică nu prea e nimic de adăugat. Am uitat mai sus să pomenesc televiziunile cu caracter ştiinţific, benefice pentru orice muritor ce n-a avut chef de geografie sau istorie când era la şcoală.

Alea de sport însă, nene, îmi pun capac. Invitat permanent, în direct şi în acelaşi timp la toate posturile este numitul Gigi. Becali Gigi. Da, aţi citit bine. În acelaşi timp în direct. Pentru simplul fapt că unele posturi transmit în reluare emisiuni înregistrate şi uită să scoată sigla cu direct. Astfel, padişahul tuturor steliştilor de pretutindeni, Oierimea-Sa Becali, poate fi văzut la orice oră pe cel puţin două televiziuni de ştiri sportive. Aici trebuie să recunoaştem: bărbaţii pot fi câteodată mult mai ţaţe decât cele mai necioplite gospodine din Ferentari. Au televiziile astea sportive nişte libidinoşi care şi pentru zece euro i-ar pupa şi poarta căcărezelor prea-brânzitului, numai să intre în direct cu el.

Concluzia e că sunt prea multe, iar calitatea scade vertiginos. Nu că la alţii n-ar fi la fel, dar asta nu e o scuză. În loc să vizionăm ceva normal, pentru că sunt prea multe posturi pe aceeaşi temă, concurenţa mare face să crească diluarea emisiunilor în loc să crească valoarea lor. Poate în cele din urmă ceva falimente vor rezolva într-un mod natural problema.

Anunțuri

5 gânduri despre „Prea multe nişe strică

 1. prea apare muie ala pizde tot… si prea sunt multe emisiuni d-astea sportive.
  sa inteleg la un canal de sport, din alea mii care sunt, ca-s vreo 4-5 romanesti, extrem de multe.
  sa zic ca inteleg.
  dar dupa un meci, nu conteaza ca e derby sau nu, ca a jucat romania cu germania, sau dinamo cu tsk moscova…
  dupa orice meci se face emisiune in care se comenteaza acel meci.
  chit ca a jucat ceahlaul cu ultima clasata.
  si n-a fost un spectator, nici daca-l plateai nu venea.
  se face emisiune si se discuta
  orice sut, orice miscare.
  a fost fault? a, dar n-a dat cartonas vezi domnule gigi?
  e arbitrii de vina, futu-le muma-n cur, ca degeaba le-am dat valiza aia ahahahahaha ca ma vad astia de la dna ahahaha…
  de ce exista astfel de emisiuni?
  mai nasol e ca astia cu fotbalul se uita, raman nemancati, nebeuti si nefutui, ca sa se uite la asa ceva…

 2. Adica sa asteptam sa moara de la sine, nu? Mi se pare firesc. Cu cat incercam sa ii eliminam, cu atat se vor apara (conform instinctului). Este o reactie fireasca; actiune si reactiune, adica.
  Deci, sa stam rabdatori pe alte canale stiintifice pana la noi reorganizari (persoana I plural folosita generic, doar se stie ca eu nu am teve 😛 ).

  • Daca stateai in Bucuresti te impreteneai cu Andreea Toma si colindati amandoua anticariatele, librariile si targurile de carte. Esti foarte fericita fara teve, iti spun eu (cred ca ti-oi mai fi spus, oricum 🙂 )

   • Sa stii ca as colinda anticariate intr-una… Sau, mai degraba, as sta intr-unul si as citi acolo (in Iasi este un loc unde se poate face acest lucru), ca altfel imi tot adun carti ca un soricel si n-apuc sa le lecturez.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s