Rostul bucatelor


Nu ştiu ce fac alţii, dar eu de Paşte sau Crăciun nu mă omor cu mâncatul. Nu mănânc eu mult de fel, dar nici de sărbători. Şi asta pentru că se mai gătesc sarmale şi peste an, normal, carne de porc are la măcelărie tot timpul, deci nici friptura nu-i o problemă, iar dacă cozonac nu se face, totuşi, decât de două ori pe an se găsesc alte şi alte prăjituri de casă care să-l înlocuiască.

Aşadar, nu prea simţim savoarea bucatelor de sărbători. Explicaţia e simplă. Nu ţinem post. Cei ce ţin măcar o săptămână cu siguranţă aşteaptă un ou de Paşte sau un cârnat de Crăciun. Cei ce postesc resimt într-un mod mult mai plăcut gustul bunătăţilor. Cândva, ţineam şi eu ultima săptămână, Săptămâna Mare, înainte de Paşte. Acum nici măcar pe aia n-o mai ţin. Poate ar trebui să reînnod tradiţia. Dar nu doar post alimentar, bineînţeles.

Anunțuri

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s