Nu mai discriminaţi ţiganii!


Da, chiar aşa. Nici nu ştiţi prin ce chinuri trec, săracii de ei.

V-aţi gândit vreodată că ei nu pot face plajă? Sunt atât de inchişi la culoare încât nu pot sta la soare. Fiindcă riscă boli de piele ei sunt privaţi, deci, de acest privilegiu al majorităţii.

Fiind atât de amărâţi, nici măcar nu-şi pot da copiii la şcoli. Copiilor rromi le revine, la rându-le, sarcina de a întreţine familiile din care fac parte, la fel ca nişte adulţi. Dumnezeu ştie cât se chinuie pentru a strânge un ban cinstit din devalizarea portofelelor sau prin milogeala la colţul străzii. N-aţi vrea să fiţi ca ei, credeţi-mă.

Fiind ei înşişi buni credincioşi, fac atâţia copii câţi dă Domnul. De aceea fac şi ei una, alta, pentru a-i creşte. Ei nu fac avorturi, ci păstrează fiecare copil ce le este dat, şi astfel se procopsesc cu câte o echipă de fotbal, câteodată. Depinde de cât de viril a fost Bulibaşa.

Cea mai tristă dintre poveştile ţiganilor e cea cu căsnicia. Să fii obligat să-ţi iei nevastă pe cap de la zece ani reprezintă corvoada supremă. Lovitura decisivă, pe care ei o iau din fragedă pruncie. Nu e uşor deloc pentru ei, fiindcă se simt nevoiţi să se maturizeze de mici.

Aşadar, să nu-i mai criticăm pe ţigani. Fac şi ei ce pot, mai ales că nimeni nu-i ajută. Au o viaţă aşa de tristă, că probabil de-aia au şi inventat maneaua, ca pe un soi de auto-flagelare. Eu cred că nici măcar manele nu ascultă din plăcere. În curând ţiganii vor deveni principala atracţie de vânătoare. Se zvoneşte că sunt foarte căutaţi, mai ales pentru pielea lor din care se fabrică cei mai de lux pantofi.

Reclame

15 gânduri despre „Nu mai discriminaţi ţiganii!

  1. Asta e, Loopoole. Noi, romanii nu prea-i intelegem pe tigani. Dar asta nu e o problema mare, caci exista europeni civilizati care-i inteleg, ii accepta asa cum sunt si-i vor lua pe toti la ei acasa! 🙂 Si tiganii apreciaza tara europenilor. 🙂 🙂

    • Sunt convins de faptul că până la urmă civilizaţii cetăţeni ai Ioropii vor face un gest nobil şi-i vor adopta pe ţigani, scăpându-i de prigoana romănească, dar şi pe noi de stress.

  2. Pingback: Concurs: O călătorie fascinantă « Însemnări asumate

  3. Pingback: Concurs: O călătorie fascinantă - Jurnal de mamică de rege mic

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s