Copilărie amintită


Azi, în drumul meu spre piaţă, am trecut pe lângă grădiniţa de pe strada mea. Am traversat pe partea cealaltă a străzii, şi m-am asigurat că nu vine nicio maşină. Era doar o autoutilitară izotermă, dar mai departe, care se pregătea să facă stânga pe drumul pe care mergeam şi eu.

În curtea grădiniţei câţiva puşti de jucau cu mingea. Fotbal ceva, probabil. Dar, cum se întâmplă de obicei, inevitabil, au dat mingea peste gard. Şi se uitau cum se duce obiectul jocului departe de ei… Între timp, dubiţa a intrat la mine pe stradă şi m-a şi depăşit. A oprit pe dreapta. Dar nu ca să livreze ceva undeva, fiindcă nici n-avea unde, era doar gardul grădiniţei. Ci pentru ca şoferul, un băiat cam de vârsta mea, să se ducă după minge şi să le-o înapoieze copiilor, fericiţi şi zgomotoşi, bucuroşi de revederea cu băşica de plastic. Apoi şoferul s-a urcat înapoi la volan şi şi-a continuat drumul.

E tare bine că oamenii maturi nu-şi uită copilăria… Câte mingi n-o fi dat peste gard băiatul cu maşina… De câte ori nu s-o fi rugat la rându-i de cineva să-i dea mingea… Gestul văzut azi mi-a făcut ziua mai frumoasă, mi-a adus aminte de copilărie, pe care tare aş vrea s-o mai trăiesc…

Reclame

11 gânduri despre „Copilărie amintită

  1. Foarte tare! O sa fiu si eu mai atenta in plimbarile mele, poate gasesc si eu asemenea dovezi de omenie. 🙂
    Eu nu cred ca nu mai exista oameni buni, ci doar ca nu mai avem ochi sa-i vedem, preocupati fiind de problemele de zi cu zi.

  2. Pai, dupa parerea mea, ORICE sofer TREBUIE sa incetineasca sau sa opreasca chiar daca vede o minge rostogolindu-se pe langa el spre el, chiar si daca e inca numai pe trotuar, pt ca nu se stie niciodata cand poate rasari un copilas alergand dupa ea, chiar si strecurandu-se sub un gard, de exemplu. Eu as muri de nervi, atat din cauza de diferite necesitati de stop-start ff frecvente, (din care asta cu mingea e doar una), cat si din prea mare anxietate, (tocmai din cauza de mingii din astea), daca ar fi sa trebuiasca sa conduc vreo masina in Bucuresti asa zi de zi.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s