Românul, cur sucit


La viaţa mea am întâlnit des indivizi ce se jurau pe mă-sa că fac un lucru şi după aia o dădeau la-ntors. Deşi titlul generalizează problema la nivel de naţie, sper că mai sunt totuşi şi români ce, odată ce au promis că fac un lucru, nu mai dau înapoi.

Deşi cică doar boul e consecvent, prefer să fiu bou şi să nu-mi mai schimb alegerea, odată ce am făcut-o. Îmi plac oamenii parolişti, pe al căror cuvânt te poţi baza. Prefer întotdeauna să-mi spui verde în faţă dacă vrei să facem un lucru sau să nu-l facem, decât să-mi dai un răspuns pozitiv de faţadă şi după aia să te răzgândeşti.

Mor pe ăia care vorbesc cu tine o vorbă şi după aia se dau după cireş: „mă, ţi-am promis, dar nu mai pooot…” Mă refer şi la lucruri bune promise, şi la rele. Dacă am stabilit un lucru, hai să-l facem, nu să-l anulăm. În liceu, sau chiar şi în gimnaziu, nu eram puţini ăia care chiuleam, iar eu eram printre instigatori. De regulă ne hotăram cu toţii să plecăm de la ultima oră, dacă era mai puţin importantă. Dar pe drumul spre tramvai, când mai aveam puţin şi ieşeam din curtea liceului, erau tot timpul doi tocilari care se răzgândeau subit: „mă, eu mă-ntorc…” Atunci îmi venea să le crăp capul, fiindcă nu-mi era mie că ăia nu erau de cuvânt, ci mi-era că, ducându-se la ore înapoi, or să ne pârască pe noi, cei ce chiuleam.

Foarte rar mă sucesc şi în ce priveşte părerile sau alegerile ori hotărârile proprii. Odată ce am hotărât ceva, aşa fac. Iar experienţa de viaţă mi-a demonstrat că, de câte ori am renunţat la prima alegere şi m-am sucit, n-a fost bine. Ar fi fost mult mai bine cum mă hotărâsem în primă instanţă. Să nu mai fim suciţi, deci.

Reclame

24 de gânduri despre „Românul, cur sucit

 1. Pingback: Cea mai NARCISISTA leapsa - Pana cand ACTA ne va desparti !Pana cand ACTA ne va desparti !

 2. Canuta, om sucit e roman! La noi e pe baza de „reevaluare”, dupa interes. Si eu sunt de pricipiu ca daca ai inceput sa mananci un kkt, mananca-l pana la capat, chiar daca iti vine sa vomiti!

  • Nu stiu daca e lunga, dar bataie este 😀

   E frumos, si totodata greu, ce spune Loopoo. Fiindca suceala e politica de stat.

   P.S. Na, daca nu era deja, am facut eu articolul sa fie cu bataie lunga. 😀

   • E bine şi asta, dar nu doar la asta m-am referit. Hai, să-ţi dau un exemolu. Un băiat şi o fată de vârsta liceului hotărăsv să se căsătorească după mintea lor, în condiţiile în care ei nu ştiu mai nimic despre căsătorie şi dragoste. Pot să ia hotărârea „fără să aibă nervi”. Crezi că greşesc dacă ar ajunge să se răzgâţndească?

   • Nu, n-ar greşi, dar doar dacă constată clare incompatibilităţi, şi de-aia e bine să „încerci marfa” înainte, nu să stai cu mâna-n buzunar 😀

   • loopoo :
    Nu, n-ar greşi, dar doar dacă constată clare incompatibilităţi, şi de-aia e bine să “încerci marfa” înainte, nu să stai cu mâna-n buzunar

    „Ceva e putred în Danemarca”.

 3. Pingback: Cea mai NARCISISTA leapsa «

 4. :))) Acum mi-am amintit cum m-am tot sucit în legătură cu parcatul maşinii. Fiind plecata, am pierdut locul de lângă scara. A parcat-o puţin mai departe, dar se vede de pe geam, ceea ce nu e cazul vechiului loc.Acum se eliberase vechiul loc şi îl trimit pe al meu să o aducă. El înclinând să o lase acolo, că măcar o vedem. Se suie, porneşte, iar eu mă sucesc şi îi fac semne disperate să o lase acolo. :))) Deci să, sunt şi eu sucita.

 5. Sa stii ca si eu am remarcat chestia aia ca daca am ales ceva si pe urma m-am razgandit/m-am sucit, (din diverse motive, fie indoieli proprii, fie, mai des asa influentat de altii sau de gandul ca poate altii or zice ca nu e bine si de ce sa ma complic sa le explic, asa ca mai bine nu fac nimic, etc), pana la urma nu a fost bine si ar fi fost bine sa fi facut ce credeam eu din prima.

 6. Pingback: Leaspa lu’ Spanac «

 7. Pingback: Litera cu litera… «

 8. Pingback: Leapsa deconspirarii «

 9. Pingback: Leapsa dintoasa «

 10. Pingback: Leapsa cu optiuni « De prin viata adunate

 11. Pingback: Leapsa de Sarbatori si de iarna « De prin viata adunate

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s