Să nu vă aud!!!


Mâine e o zi importantă pentru români. La fel ca la fiecare patru ani. Românii de acasă şi de pretutindeni vor alege soarta lor pentru patru ani de acum înainte.

Ştiu deja scorul, e evident pentru toată lumea care va fi deznodământul. E clar cine va câştiga detaşat alegerile parlamentare din acest an, şi cine ne va conduce în toţi aceşti patru ani. Dar cum va fi cu noii deţinători ai frâielor ţării?

Să dea bunul Dumnezeu să mă înşel, dar deşi optimist incurabil sunt dintotdeauna, acum m-aş face de râs dacă aş mai spera la bine. Cu nişte indivizi care mint şi dezinformează în fiecare zi, cu un prim-ministru care una declară în afara graniţelor, şi alta la Bucureşti, cu un preşedinte al Senatului ce se visează şef de stat care apare în toată seara la o televiziune atât de propagandistică încât i-ar face invidioşi şi pe vechii crainici ai TVR de odinioară, ei bine, cu aceştia România are şanse uriaşe să iasă din UE, în loc să intre în spaţiul Schengen.

Anul ăsta am ieşit şi eu pentru prima oară afară din ţară, la Viena, şi am respirat aerul tare al unui oraş imperial, civilizat, european, ce a câştigat şi anul acesta locul 1 într-un clasament despre calitatea vieţii. Tare mi-e teamă că va trebui, cât de curând, să-mi iau adio de la a mai călători doar cu buletinul.

Nu dau cu parul, nu sugerez, nu înfierez. Fiecare e liber să voteze după cum îi dictează conştiinţa. Fiecare cetăţean român are dreptul să-şi aleagă reprezentanţii aşa cum gândeşte. Dar ar fi bine să se gândească de două ori înainte de a pune ştampila. Aici e avertismentul meu. Să nu aud guriţă de alegător uselist cum la anul se tânguie, trist, sărac şi abătut, cum că salariul i-a rămas acelaşi sau a fost tăiat, în timp ce preţurile au atins cote uriaşe. Să nu aud voce de uselist, care a votat usele doar cu speranţa că-l va da jos pe Băsescu, că se aoleşte că o duce şi mai rău. Să nu vă aud, stimaţi români ce veţi vota mâine cu USL, că vociferaţi în legătură cu nivelul vostru de trai. Odată ce aţi votat, băgaţi capul la cutie şi înduraţi tot ce vi se va întâmpla, fiindcă nu aveţi scuză! Vi s-a spus pe mai multe căi despre ce vă aşteaptă, astfel încât nu aveţi dreptul să plângeţi.

Soţiei mele, bugetară, i s-a tăiat salariul, şi nu şi-a schimbat convingerile. Nu va fi niciodată de stânga. Nici eu nu am sărit în sus de bucurie, dar am înţeles că ţării îi e greu şi am acceptat, cu greu ce-i drept, soluţia. Aş fi curios, când USL va tâia din nou salariile, la anul, câţi din votanţii lor vor sări în sus de bucurie?

12 gânduri despre „Să nu vă aud!!!

  1. De asta mă oftic eu, că cea mai mare parte dintre cei ce vor vota mâine cu usl o va face pt că aşa au văzut ei la antene, pt că vor să fie dat jos Băsescu, de parcă asta ar fi soluţia de a scăpa de sărăcie, ca şi cum din ziua în care el n-ar mai fi preşedinte ar începe să curgă miere şi lapte prin şanţuri, ori pt că primarul e uslist şi aşa trebuie să voteze, că au gardurile pline de afişe useliste, pt că li s-a dat câte-o găleată(unii consideră că şi ajutoarele alea de la ue sunt de la primar şi cum să nu voteze ei ca primarul, că doar el le dă) etc. Ăia care votează din proprie convingere, cu argumente logice, că aşa au ei concepţii de stânga sau cum s-or numi, să le fie de bine, asta e părerea lor, fiecare are dreptul la opinie. Dar ăia nu-s mulţi, căci mă îndoiesc că oameni cu scaun la cap pot vedea în uselisti, în frunte cu cei doi eroi de benzi desenate tragi-comice, alternativa viabilă pentru mai binele ţării sau măcar menţinerea pe acelaşi nivel. Sincer, eu o duc mai rău de când au venit ei la ciolan decât pe vremea lui Boc, pe care şi eu îl înjuram la vremea aia. Nu i-am votat niciodată, ba chiar prima oară când am votat am contribuit, în 2004 la înlăturarea lor, aşa că…ducă-se!

  2. Ai completat articolul meu, cu mai mult de 50%! Mă bucur că avem păreri similare, mă rog la Dumnezeu să lea gândul cel bun tuturor românilor.

  3. Ei se vor plange asa cum o fac si acum, pentru ca asta le place sa faca, nu pentru ca au neaparat de ce sa o faca…si noi ne plangem de plangerile lor…stupid!

  4. Iata ca apar si rezulatele… suntem in 12.12 2012 si taxele si impozitele s-au marit cu 16% (lucru deja aprobat), salariatii de la stat nu mai primesc tichete de masa si nu se mai fac angajari la stat cica sunt inghetate posturile (ca deh, e de sezon)…

    In rest ce sa mai spun… Ura, Ura, Ura!!!! ne-am intors de unde am plecat. Cu aceiasi comunisti nenorociti, cu mosii care ies la vot pentru inca 5 lei la pensie nestiind ca urmeaza sa li se dea 5 dar sa li se ia 10… si tot asa.

Tu ce părere ai?