Cel mai cinstit Guvern. Ba, cel mai prost.


Căcărău i-a tras-o ieri seară lui Victor Viorel. E drept că toţi se aşteptau să iasă mai ciufulit decât un cocoş rătăcit printre mărăcini uscaţi, dar a jucat totul pe o carte. Carte ce era câştigătoare pe ambele feţe. De ce? Pentru că în situaţia de faţă PSD şi Viorel pierd oricum.

Întărâtat de tătucul Voiculescu, Prim-mincinosul a ales să se încăpăţâneze şi să nu desfacă USD, o pseudo-alianţă ce reprezintă PSD plus două partide de scară de bloc: Partidul Securiştilor Fugiţi din PSD (alias UNPR) şi Partidul Antena 3. E chestiune de zile, pa cale de consecinţă, până luni, dată la care Căcă îi somează pe usedişti să se desfiinţeze, rezultând moartea USL. Darea în primire a Useleului înseamnă automat o majoritate extrem de fragilă pentru PSD în Parlament, unde se ştie bine că UDMR e sensibilă la orice altă propunere de aliere. Cealaltă faţă a cărţii puse în joc era şi ea pierzătoare, fiindcă ea însemna acceptarea tuturor cererilor de pe lista PNL, făcute aseară de Crin.

În vremea asta, România merge târâş înainte, mai mult din inerţie sau precum o maşină al cărei eşapament dă rateuri, ce asigură o propulsie anemică. Ţara e menţinută la un nivel de minimă rezistenţă, cât să nu murim, dar nici să trăim. Tovarăşii politicieni nu se gândesc decât, dar decât la împărţirea postului, veghează atent la numiri de directori, şefi de servicii, prefecţi şi absolut, dar absolut deloc la cetăţean. Nu au habar deloc de asigurarea bunului trai prostimii care merge la vot şi le dă lor ocazia să facă pe persoanele onorabile în Parlament, în timp ce spitalele se dărâmă pe ele, şcolile au nevoie de „Fondul clasei” pentru a subzista, toate astea în timp ce un puşcăriaş are alocaţi infinit mai mulţi bani decât cuantumul alocaţiei şcolare, şi tot în acest timp se urmăreşte pe şestache adoptarea unei Legi a Amnistiei, care să îi scape de puşcărie pe penalii Parlamentului sau ai Guvernului.

Nu înţeleg de ce Crin nu a rupt pisica USL astăzi, de ce nu a continuat pe aceeaşi linie dură şi fermă de la şedinţa PNL de ieri, atâta timp cât până luni nu se mai schimbă nimic în decizia lui Ponta (sfătuit de Varan) de a păstra avortonul USD în viaţă. Mai mult ca sigur că de luni încolo „cel mai cinstit guvern” va fi doar o amintire.

„Cel mai cinstit guvern”, cum îl proclama imberbul VVP acum doi ani este un guvern prin care au trecut mulţi penali, destui declaraţi incompatibili de către ANI, iar întreaga guvernare USL a fost mânjită cu sume enorme de bani câştigate de Dan Ruşanu – 18500, Laura Chiţoiu – 5800, fiul babetei odioase de la Muncă, 2000. În euro, fireşte. Preacinstitul guvern Ponta a mai fost onorat şi de maestrul în transformări de transformatoare vechi în transformatoare noi Relu Fenechiu, proaspăt pârnăiaş pentru cinci ani. Îi mai amintim aici şi pe urmăriţii penal Dragnea şi Vosganian, care au fost smulşi cu japca din guvern, figurând pe raportul MCV 2013. Să-i mai pomenim şi pe incompatibilii ANI Ovidiu Silaghi, Ecaterina Andronescu, Eduard Hellvig, Liviu Pop, iar în încheiere o trăznaie caldă, tot cu babeta Mariana Câmpeanu, ce l-a scos handicapat de gradul I pe bărbac-su, care de bolnav ce e joacă la nunţi, se plimbă pe stradă şi îşi plimbă nepoţii cu un Logan aparţănând RAR, unde şef e odrasla familiei Câmpeanu, şi el urmărit penal pentru un prejudiciu de peste un milion de euro.

Cel mai cinstit guvern din istorie e musai să facă o schimbare de adjectiv. Atâta timp cât sărăcia se adânceşte, autostrăzile se inaugurează pe tronsoane ce totalizează kilometri ce se pot scrie doar cu o cifră, când Drumul Taberei se sufocă sub şantierul M5, fiindcă se dau bani cu ţârâita, acest guvern nu poate rămâne în istorie decât drept „cel mai prost guvern”.

Reclame

2 gânduri despre „Cel mai cinstit Guvern. Ba, cel mai prost.

  1. Și cel mai prost, și cel mai penal și cel mai… nici nu știu cum să-i mai spun. Dar tot mă umflă râsul și acum când mă gândesc la ăia care erau în stare să se bată pentru ei înainte de alegeri ori înainte de referendumul suspendării. Noi, ceilalți, știam cu cine avem de-a face. Acei 70% sau acei 7,5 milioane cu care se tot mândreau useliștii și-au luat o imensă țeapă și n-am cum să mă abțin.

    • Ţeapă ne-am luat cu toţii, Iulia. Că toţi trăim la fel de prost din cauza unora care au votat USL doar pentru că îl înjurau frumos pe Băse. Să sperăm că se vor trezi cât mami mulţi fraieri uselişti şi măcar preşedintele nu va fi de aceeaşi slabă factură ca şi guvernul de tristă amintire (sper).

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s