Noul val de mari actori


Mi-e tare dor de filmele româneşti la care distribuţia nu avea în componenţă doar un nume mare, eventual două, ca la Hollywood, ci patru-cinci, chiar mai multe. Doar dacă ne amintim de seria B.D., Nea’ Mărin Miliardar sau Operaţiunea Monstrul ne cuprinde o nostalgie teribilă. E ca într-o echipă de fotbal din care fac parte Maradona, Pele, Beckenbauer, Messi, Hagi şi Cristiano Ronaldo. E ca un vis devenit fum, dar care odată era în viaţă.

Marii noştri actori de astăzi, tineri sau bătrîni, pot fi număraţi pe degetele de la o mână plus două, trei degete de la cealaltă. Dar putem reînvia tradiţia folosind un alt tip de actori, care oricum sunt mult mai prezenţi în minţile noastre, zi de zi, fiindcă îi tot vedem pe la televizii. Am curaj să pun pariu că succesul va fi garantat şi că oamenii îi vor aprecia pe aceşti noi actori cel puţin în aceeaşi măsură ca pe cei de odinioară.

Nu ştiu încă dacă noii protagonişti vor putea juca împreună într-o singură mare producţie; cel mai probabil fiecare din noile vedete va avea show propriu. Dar care or fi noii actori, vă tot întrebaţi? Ei bine, sunt cei ce au schimbat, sau sunt pe cale să schimbe costumele elegante de mii de euro cu pijamalele de la bulău, şi accesoriile gen ceas elveţian cu o elegantă bilă de fier legată cu lanţul de picior. De exemplu, o emisiune care ar putea concura cu succes şi chiar depăşi ca audienţă Masterchef ar fi emisiunea culinară „Savarina”, unde unic membru al juriu va fi maestrul cofetar George Copos. Cu o vastă experienţă în domeniu, bătrănul nea Georgică va juriza maiestuos concursul, iar câştigătorul emisiunii va fi desemnat în urma unei probe ce va consta în coacerea unui blat, reţetă la care nea’ George s-a priceput mereu.

O emisiune gen „Dansez pentru tine” ar putea prezenta cunoscutul dansator Cristi Borcea. Vechi dansator pe ritmurile nu la fel de celebrei Shakira prin tribunele fotbalului românesc, Cristi va face celelalte emisiuni de gen să se desfiinţeze.

Vor deveni mai celebri decât multe cupluri de fraţi din lume, fraţii Becali. Actor desăvârşit, fratele Giovani îl va face repede uitat pe Robert de Niro încă de la prima peliculă. Mai puţin talentat, însă foarte promiţător, fratele Victor va juca în filmul cu numele „Dau la pompă”, în rolul unui umplător de butelii.

Gică Popescu şi Meme Stoica îl vor scoate la pensie pe (aproape) septuagenarul Ovidiu Ioaniţoaia printr-o emisiune de analiză şi comentarii de fotbal, unde vor diseca săptămână de săptămână meciurile Pârnăiaşul Jilava – Bulău Rahova, sau Zăbreaua Poarta Albă – Ocnaşul Gherla din Liga I Penitenciare.

O emisiune culturală va avea celebrul blogger şi iubitor de artă Adrian Năstase. Acesta va prezenta în primele ediţii ale emisiunii sale „Jurnal Curtural” pasaje din noua sa carte ” Poposind în fundul curţii”.

Un interesant film de spionaj, cu agenţi KGB, îi va avea în rolurile principale pe Gigi Neţoiu şi dom’ profesor Dan Voiculescu. Aceştia vor lupta să anihileze un temut spion ce activa sub acoperire ca turnător siderurgist, pe numele său Felix Varanul.

Cele mai interesante şi, sper eu, şi cele mai îndrăgite emisiuni vor fi cele de varietăţi. Aici binecunoscutul entertainer de la malul mării cu nume de leguminoasă Radu Mazăre va prezenta emisiunea „Trenuleţul”. După cum sună şi numele, Răducu va fi locomotiva unui trenuleţ format din toţi colegii din camera sa de la Poarta Albă, ultimul vagon fiind şeful de cameră. Tot pe aceeaşi temă, Mazăre va fi vedeta emisiunii „Mireasă pentru şeful meu”, unde în fiecare ediţie se întâmplă acelaşi lucru, şi anume: Radu la final devine Rădiţa şi sfârşeşte prin a deveni mireasa şefului de cameră.

Anunțuri

Un gând despre „Noul val de mari actori

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s