Scăpăm de PSD de la toamnă


Nu vreau să par un oracol al comentariilor politicii româneşti, nu mă cheamă Mitică Dragomir sau Ion Cristoiu, dar nu numai că sper şi îmi doresc ca România să scape de ameninţarea unei dictaturi neocomuniste, neoceauşiste, ci sunt şi convins că după alegerile prezidenţiale de la iarnă PSD va părăsi conducerea ţării.

Nici nu are cum să fie altfel. Sunt mai mulţi factori care vor determina pierderea puterii de către PSD. Unul e alianţa partidelor de dreapta ce vor susţine un candidat unic, împotriva lui Victor Ponta, în turul doi. Aceasta va determina alegerea unui preşedinte nou, de dreapta, ce va putea desemna un nou prim-ministru din rândurile coaliţiei majoritare nou-formate. Acel prim-ministru va forma un guvern nou, din rândurile PDL, PMP, PNL, eventual FC şi NR. Sper fără UDMR, că m-am săturat de oportunismul lor. Un alt factor determinant pentru căderea PSD va fi nemulţumirea populară, care va determina eşecul actualului premier în alegerile pentru preşedinte, un mincinos de care s-a săturat şi s-a scârbit toată lumea.

Încă nu ştim care va fi candidatul care va primi suportul întregii Drepte. Nici nu au avut loc alegerile pentru Parlamentul European, e prea devreme. Se fac doar calcule şi cel mult tatonări între partide, iar de către noi, chibiţii şi comentatorii, doar speculaţii şi presupuneri. Partidele de dreapta vor face o alianţă fermă şi fără echivoc doar după turul I. Până atunci vor căuta să îşi promoveze cât mai mult şi mai eficient proprii candidaţi, fiindcă, nu-i aşa, fiecare partid îşi vrea candidatul propriu susţinut de toate partidele dreptei în turul II.

De-abia atunci, uniţi într-o singură voce, partidele Dreptei româneşti se vor concentra pe aducerea la vot a câtor mai mulţi români, în special din rândurile celor nemulţumiţi, celor care nu s-au obosit să iasă din casă la vot la ultimele tururi de scrutin. Aici este cheia reuşitei Dreptei: să iasă la vot marea masă a alegătorilor care s-au abţinut în ultimul timp, aşa se va contracara grupul numeros de asistaţi social, oameni săraci cu duhul, pomanagii şi pensionari care, influenţaţi de pomeni şi de Antena 3 votează constant stânga, recte PSD.

Mai e ceva. După ’89 doi oameni au avut succes la popor, la publicul larg. Ion Iliescu şi Traian Băsescu. Rămâne ca, din cei se şi-au anunţat calitatea de candidat sau din cei posibili, sau poate vor apărea alţii noi – să se aleagă cel ce are charisma cea mai puternică, discursul simplu, atrăgător şi la subiect, ceva asemănător celor doi – şi care va fi în stare să fie liderul care să tragă actuala Opoziţie către victorie.

Anunțuri

2 gânduri despre „Scăpăm de PSD de la toamnă

    • Cum spunea cineva, pe listele electorale nu există sfinți și mucenici dar, cu toate astea, nimic nu e mai rău decât continuatorul Pcr, PSD-ul.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s