Psihoza meteorologică


Înțeleg că meteorologii proclamă o vară caniculară cum nu s-a mai văzut, cu temperaturi apocaliptice, cu furtuni armaghedonice. Aceiași meteorologi care nu sunt în stare să croiască o prognoză corectă pentru câteva zile…

Nu știu de ce, dar mie asta îmi sună a dezinformare cu iz politic. Dar e mai rău ca pe timpul epocii de aur. Dacă atunci evitau să anunțe dezastre, acum le prezic cu seninătate, efectul fiind mult mai dăunător.

Din experiența ultimilor 10-15 ani, știu bine că prognozele pe termen mediu și lung sunt fix pe invers. Când se anunță o iarnă cu îngheț, viscole și zeci de zile cu ninsori, nu avem altceva decât o iarnă normală, cu o ninsoare, două și cu viscol normal, ca în orice iarnă. Când ni se bagă în cap frica unei veri toride taman atunci avem o vară obișnuită, cu doar câteva zile de caniculă, bașca urmată de o toamnă bogată.

În Evul mediu, unde instrumentele meteorologice erau empirice, atunci când meteorologul greșea prognoza i se tăia capul. Astăzi, când sateliții îți dau mură-n gură, ce să le facem stimaților domni meteorologi?

Anunțuri

6 gânduri despre „Psihoza meteorologică

  1. Eu nu stiu daca mi-a intrrat comentariul la Spam sau am uitat sa dau click ! Tocmai ieri l-am vazut in poza pe leaderul Kim Jong Un mustrand tare suparat pe meteorologii fin RPD Coreeana pt ca par a fi cam neglijenti in serviciu si nu ofera partidului coreean prognoze mai exacte pt a nu fi surprinsi de posibile fenomene neasteptate de gen seceta sau inundatii necorespunzatoare fara ca partidul sa aiba timp sa se pregateasca adecvat pt a oferi poporului conditiile cele mai bune. Parea tare suparat in poza pe acesti meteorologi, care il ascultau cu privirea in pamant si atitudini ff spasite.

    • Intre timp caut sa vad daca pot gasi online un gromovnic chinezesc tip Huang Li sa vad ce zice, ca astea sunt ff oficiale si au fost tiparite de imprimeriile imparatilor chinezi din sec 7 si pana in 1915.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s