În genunchi, cu faţa la perete


Ponta a pierdut alegerile. De mult. De luni bune. Le-a pierdut cu fiecare minciună pe care a rostit-o, cu fiecare rânjet fals ce se voia a fi zâmbetul siguranţei de sine. Le-a pierdut dar, de fapt, nu le-a câştigat niciodată. Deşi era şi încă mai este pe primul loc în sondaje, acel prim loc e mincinos. La fel ca şi el.

Nu poţi minţi pe toată lumea, tot timpul. La un moment dat oamenii, cât ar fi de proşti sau fără şcoală, tot se trezesc şi încep să ridice semne de întrebare. Nu-ţi poţi bate joc de toată lumea, fără ca cei batjocoriţi să nu observe. Dar Victor Ponta e atât de prost, încât îşi inchipuie că cu două, trei minciunele şi câteva promisiuni electorale fără acoperire va obţine voturile mulţimii. Crede că, dacă stoarce de puteri bugetul de stat pentru a-şi finanţa campania electorală, are asigurat scaunul de la Cotroceni.

În mintea lui obscură, poate face orice tâmpenii, îşi poate plagia lucrarea de doctorat, poate minţi orice, poate apăra orice corupt din PSD, poate face trafic de influenţă, poate săvârşi fapte de corupţie şi nu i se poate întâmpla nimic fiindcă dacă el spune că toate acestea sunt minciunile lui Băsescu, lumea îl va crede orbeşte. E ca un copil care, deşi l-ai văzut cum a spart geamul şcolii cu mingea, el neagă şi nu vrea să recunoască cu niciun chip. Se duce cu îndârjire la toate inaugurările, disperat să taie panglici, gândindu-se că, dacă îl vede prostimea, aşa cum ne crede el, că inaugurează ceva, noi toţi îl vom crede pe el artizanul acelei realizări. Ar fi în stare să inaugureze şi un veceu public, dacă ar şti că aşa mai câştigă câteva voturi. Se afişează cu alţi penali şi posibili puşcăriabili din partid precum Dragnea, Zgonea, Abramburica ori marele general Oprea pe la diverse procesiuni religioase, de orice cult: ortodox, catolic, protestant, pentru a poza într-un bun creştin, un bun român.

Chiar azi s-a dus să pupe moaştele Cuvioasei Parascheva, pentru a da bine la pulime, dar nici acolo nu s-a putut abţine să mintă, atunci când a fost întrebat dacă Băse a avut dreptate cu funcţia la SIE. În felul ăsta de la Ăl de Sus nu poate avea ajutor. La căderea lui au contribuit, pe lângă el însuşi, şi DNA, care a arătat ce partid de hoţi conduce (şi va urma), şi Băsescu, ce i-a arătat mereu părţile proaste, şi le-a făcut publice. Căderea lui e aproape.

Poate că va ajunge în turul doi, dar acolo se va opri. Şi va pierde. Dar va pierde urât, luând în obrajii lui de neam-prost toţi scuipaţii oamenilor sătui de batjocură, minciună şi traiul greu. Va sfârşi penibil, respins de majoritatea tăcută a românilor cu drept de vot, mulţi dintre ei absebţi la ultimele alegeri, care se vor urni pentru a-i da o palmă peste capul ăla prost, şi încă două peste ochi, de i se vor strâmba ochelarii ăia falşi, de Dinu Păturică. Va pleca, nu peste mult timp, din fruntea României şi a găştii de hoţi PSD cu un scâncet penibil, de javră plouată şi bătută de stăpân cu lanţul. Puţintică răbdare, şi vom avea un preşedinte aşa cum trebuie.

Reclame

Un gând despre „În genunchi, cu faţa la perete

  1. Cine-i Ponta? NIMENI. Un prost cu limbaj de lemn, infatisare de papitoi si minte de dumer, de ce se vorbeste despre el? Ar trebui sa ne revoltam cu adevarat, dar pana sa facem asta se aleg… singuri.

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s