Cine va pierde alegerile


E clar acum că PSD merge pe un trend scăzător, din ce în ce. Şi asta fiindcă cine munceşte e supus greşelii. Cei de pe margine au doar de câştigat, fiindcă doar stau, chibiţează şi arată cu degetul la tot ce are adversarul mai rău. Şi asta în timp ce se laudă cu ce ar fi făcut ei dacă erau în locul ălora arătaţi cu degetul.

Nu-mi doresc ca vreun partid să câştige alegerile. Şi asta fiindcă nu pot fi de partea niciunuia dintre ele. Nu cunosc partid care să fi încercat să ducă România pe un drum corect, fără gropi ale istoriei. A încercat ceva CDR, în speţă PNŢ-ul, dar fiindcă s-au declarat învinţi, la pachet cu Emil Constantinescu, nu-i absolvă nici pe ei de păcatul nereuşitei. Când vine vorba de ţara pe care o conduci nu ai voie să găseşti scuze.

Stiu sigur, însă, cine va ieşi prost din afacerea electorală. Românul. România. Fiindcă e clar că tot un partid sau o alianţă politică va conduce ţara şi de la toamnă. Şi asta înseamnă că nu cetăţeanul va triumfa, ci ei. Ei, o mână de oameni ce conduc România. Sunt poate câteva mii, nu sunt mulţi deloc. Dar împreună controlează resursele solului şi subsolului, finanţele ţării, puterea armată, poliţienească şi judiciară. Pe lângă cea politică. Împreună, politicienii şi aliaţii lor, sponsorii partidelor alias clientela politică hotărăsc destinele oamenilor. Taie salarii, stabilesc impozite şi taxe, decid destinele cetăţenilor, dar aproape niciodată ţinând cont de dorinţa lor. Taie şi spânzură după cum le dictează cei ce îi susţin pe scaune, ceea ce înseamnă că indiferent cine va fi la putere la toamnă tot omul de rând va fi în Opoziţie.

7 gânduri despre „Cine va pierde alegerile

  1. Apai de atatia ani tot le pierdem. Ce sa zic, amuzant circul politic din ultima vreme. Amuzanr e oricum dar acum si mai si.

Tu ce părere ai?